pühapäev, 20. september 2015

"Perekonna varjatud seadused"

Pereteraapia raamatud on vist mu uus lemmiklugemisvara. Hea vaheldus (ja täiendus) esoteerikale! Puudutab hinge väga otseselt. See on Tiiu Bolzmann:

"Oma vanemate armastuse tunnistamine on kõige olulisem tingmus, et võiksime armastada ennast ja teisi. Paljud otsivad armastust paarisuhtes ega leia seda just sel põhjusel - nad pole leidnud armastust ema ja isa vahel, mis on kõigi teiste armastuste vundament nind mis ei sõltu millestki, mis nende vahel hiljem juhtus."

"Kui keegi perest kannatab mõne mure- või süükoorma all, tajub laps seda ja püüab oma pereliiget aidata ning koorma enda peale võtta. Näiteks võib olla, et laps on hüperaktiivne ja vanemad on tema pärast mures. Kui selle sümptomi tausta uurida, siis võib ehk leida, et ta on mures oma ema pärast, kes on kaotanud varases lapsepõlves oma ema ja tunneb siiani sügavat kaotusvalu. Ema tegelkult tahab surma minna ja laps tahab teda hoida. Mõlemad käituvad sealjuures alateadlikult. Sellises muretundes laps ei saagi rahulikult istuda ja tundi jälgida."

"Vaid siis, kui lubame valul hinge sügavusse siseneda, võib see aja möödudes leevenema hakata. Kui valu jääb mingil põhjusel tundmata, muutub see kestvaks kannatuseks. Jääme pidama poolele teele, painavasse tundesse, mis küll ei valuta ülemäära, kuid saadab meid kogu elu."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar